DV Cvit Mediterana
Tršćanska 29, Split

tel: +385 21 347 710
fax: +385 21 347 711

Pošaljite nam e-mail

Novosti

Djeca dječjeg vrtića Rusulica sudjelovala su u programu UNICEF-a povodom otvaranja ureda UNICEF-a u Splitu

UNICEF od danas djeluje i u Gradu Splitu, a nove je radne prostore otvorio gradonačelnik Ivo Baldasar. Zahvaljujući potpori Grada Splita koji je osigurao nove radne prostore, UNICEF je svoje djelovanje nakon Zagreba i Rijeke proširio i na grad podno Marjana. Na prigodnoj svečanosti u povodu otvaranja radnih prostorija nastupio je splitski dječji zbor „Srdelice” i djeca iz vrtića „Rusulice”, plesni studiji „Vruća čokolada” i „Talent studio M”. Program su vodili splitski glumci Andrea Dea Mladinić i Ivo Perkušić i mladi polaznici splitske PlayDrame Jana Matošić i Franko Jakovčević, a svečanosti otvaranja Ureda pridružio se i UNICEF-ov ambasador Zlatan Stipišić Gibonni te brojni partneri i prijatelji.

UNICEF-ove aktivnosti već se godinama uspješno provode i u Splitu i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od podrške majkama i djeci u prvim zajedničkim danima u rodilištima i promicanja važnosti dojenja kroz pet grupa za potporu dojenju u Splitu, do programa radionica za roditelje „Rastimo zajedno” koji se provodi u sedam dječjih vrtića na području Županije i u Centru za socijalnu skrb. Suradnja se nastavlja i na provedbi radionica za djecu s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno plus” za koje su dosad interes pokazale četiri ustanove, ali i osnaživanjem dvadesetak patronažnih sestara sa splitskog područja koje su tijekom 2013. godine završile edukaciju o podršci roditeljstvu i ranom razvoju djeteta.

Grad Split je i partner ovogodišnjeg, 6. izdanja Festivala o pravima djece koji će se održati 19.-21. studenoga kada će gradom zavladati dobri filmovi djece i odraslih. „Veseli nas što smo se usidrili i u Splitu i što će njegovi građani od danas moći saznati još više o programima koje provodimo i imati priliku podržati nas u tome. UNICEF i Split povezani su već više od 20 godina. Od opskrbnog centra koji je bio organiziran u jednom od najtežih trenutaka Domovinskoga rata pa sve do danas, kad zajedno s partnerima radimo na tome da poboljšamo kvalitetu usluga i života djece i roditelja. Osobito nas raduje i da se Grad Split opredijelio za trajnu podršku djeci i što je baš danas otvorio forum kroz koji će djeca imati prilike sudjelovati u odlukama grada koje utječu na njihove živote. A što sve djeca mogu i kako dječje stvaralaštvo može promijeniti naše poimanje svijeta, vidjet ćemo na predstojećem Festivalu o pravima djece koji u studenome dolazi u Split”, najavila je predstojnica hrvatskog ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Program otvaranja završio je u novim radnim prostorijama UNICEF-a, a nakon zajedničkog rezanja slavljeničke torte ured su razgledali brojni partneri, prijatelji i gosti. Uz svečano otvaranje prostorija, na Rivi su građanima predstavljeni UNICEF-ovi programi koje provode brojni suradnici i suradnice iz Splita te je, između ostalih, predstavljen i program „Čuvari djetinjstva”. Kroz taj program građani mogu podržati sve UNICEF-ove aktivnosti za djecu u Hrvatskoj, ali i svijetu.
Građani će sve do početka listopada u centru Joker moći razgledati i izložbu fotografija UNICEF-a i Zbora fotoreportera Hrvatske „Kako žive djeca u Hrvatskoj”.