DV Cvit Mediterana
Tršćanska 29, Split

tel: +385 21 347 710
fax: +385 21 347 711

Pošaljite nam e-mail

DV Cvit mediterana

DV Švrćo

Posebnosti vrtića:
Ovo je vrtić sa obogaćenim športskim programom koji se dva puta tjedno održava u prostorijama Judo kluba Student na Gripama a pod vodstvom dvaju profesora tjelesne kulture i odgojiteljice vrtića. Treninzi su prilagođeni djeci u dobi od 3 – 7 godina. Ovim programom želimo kod djece razviti naviku redovitog tjelesnog vježbanja što je od neprocjenjive važnosti za njihov cjelovit psihofizički razvoj. Dosadašnji, višegodišnji rezultati, najbolji su pokazatelj kako se ovim aktivnostima kod djece povećava motorička sposobnost, koordinacija, fleksibilnost i izdržljivost. Isto tako potiče se natjecateljski duh, zajedništvo, samopouzdanje.

Sva ta iskustva nastojimo prenijeti na naše svakodnevne aktivnosti u vrtiću.

Život u vrtiću poseban je i drugačiji od života u obitelji. Upoznajemo ga i prihvaćamo korak po korak. Vrtić Švrćo posebno je mjesto, posebno po tome što se tu uči kako biti sretan uvažavanjem svojih potreba ali i potreba drugih; posebno mjesto po tome što se tu uči kako svojim ponašanjem utječemo na kvalitetu odnosa sa nama bitnim osobama, to je vrtić u kojem se uči razlikovati odgovorno od neodgovornog ponašanja; uči se što je to prihvaćanje, ljubaznost, suosjećanje i ljubav izvan roditeljskog doma.

Vrtić Švrćo je i običan vrtić. Običan je po tome što se u njemu djeca igraju, crtaju, slušaju priče, plešu, pjevaju, stječu nova znanja, istražuju. Boravak na zraku dio je našeg športskog duha pa nas možete susresti na dječjim igralištima, na pijesku Firula u šetnji gradom ili u posjetu muzejima.

U svim našim (posebnim i običnim) aktivnostima nastojimo prije svega poraditi na kvaliteti odnosa neposredno u vrtiću i posredno u obitelji. Vjerujemo kako podizanjem kvalitete međusobnih odnosa direktno utječemo na podizanje kvalitete našeg života. Osvijestiti to kod djece u najranijoj dobi neprocjenjiv je kapital za budućnost. Vrtić Švrćo nastoji dati svoj prilog tom kapitalu.

Broj skupina: 1
Vrste i trajanje programa: 6-satni program od 07:00h – 13:00h
Broj djece u vrtiću: 27

Adresa: Uskočka 9, 21000 Split
Telefon: 021 534 466


Dječji vrtić Švrćo – povećajte kartu