DV Lasta

Posebnosti vrtića:

Samostalni objekt okružen dvorištem, jedna soba dnevnog boravka.

Kontinuirano radimo na projektu „Upoznajemo se/be“.  Različitim socio-emocionalnim aktivnostima potičemo razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj suradničkih odnosa i tolerancije, a time pridonosimo stvaranju skladne skupine, sretne i zadovoljne djece koja rado borave u vrtiću.

Njegujemo i rad na projektima vezanih uz prirodu, očuvanje okoliša, životinjski i biljni svijet. Živi svijet koji nas okružuje nepresušan je izvor novih spoznaja, pozitivnih emocija i znatiželje. Dosadašnji projekti: Svijet dinosaura, Kukci, Morski svijet, Domaće životinje, Kućni ljubimci, Zimski vrt, Povrtnjak…

Posebnost vrtića je primjena elemenata Montessori pedagogije. Centar sa vježbama iz praktičnog života i Montessori kozmički odgoj kao pedagoški odgovor i podrška životnim potrebama djeteta koje raste. Sadrži spoznaju o međuovisnosti između ljudi, biljaka, životinja i predmeta jer svi utječu jedni na druge te dijete treba stavljati u kontakt s prirodom. Rad se temelji na načelu „Pomozi mi da to učinim sam“ gdje odgojitelj usmjerava djecu prema samostalnom rješavanju postavljenog problema. Djeca se ne pohvaljuju za postignuti rezultat već se kod njih želi potaknuti zadovoljstvo onime što su samostalno postigli.

Obje odgojiteljice imaju završene Korak po korak edukaciju, te jedna odgojiteljica Montessori edukaciju.

Jedan 10-satni vrtićki program (sa mogućnošću popodnevnog odmora za djecu koja imaju tu potrebu)


Dječji vrtić Lasta - povećajte kartu
Broj skupina

1

Telefon

+385 21 530 852

Adresa

Šižgorićeva 2, Split

10-satni vrtićki program

06:30-16:30