DV Cvit Mediterana – vrtić za suvremenu obitelj UP.02.2.2.16.0095

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

Dana 23. prosinca 2021., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvit Mediterana, Rossana Bosnić, prisustvovala je svečanosti potpisivanja i uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ‘DV Cvit Mediterana – Vrtić za suvremenu obitelj’, u sklopu Poziva ‘Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (UP.02.2.2.16)’. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava korisnicima uručio je premijer Andrej Plenković.

Cilj projekta je unaprjeđenje usluga Dječjeg vrtića Cvit Mediterana kroz produljenje radnog vremena pojedinih skupina u kojima se provode redoviti 6-h, 10-h programi, kao i program Male škole, a sve u svrhu postizanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a planirano trajanje projekta je 20 mjeseci.

Osnovne informacije o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.16.0095

Fond: Europski socijalni fond
Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Naziv poziva: Nastavak unaprjeđenja usluga za  djecu  u  sustavu  ranog i odgoja i  obrazovanja (UP.02.2.2.16)
Naziv projekta: DV Cvit Mediterana – Vrtić za suvremenu obitelj
Oznaka projekta: UP.02.2.2.16.00095
Korisnik: Grad Split, Dječji vrtić Cvit Mediterana, OIB: 13766250458
Partner: Grad Split, OIB: 78755598868
Ukupna vrijednost projekta: 5.926.158,17 HRK
Ukupni prihvatljivi troškovi: 5.926.158,17 HRK
Iznos sufinanciranja: 5.926.158,17 HRK HRK (100%)

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskoga socijalnog fonda (85 %).

Mjesto provedbe: Split, Hrvatska
Razdoblje provedbe: 23.12.2021. – 23.08.2023. (20 mjeseci)
Upravljačko tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, OIB: 53969486500
Posredničko tijelo razine 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, OIB: 91547293790

Kratki opis projekta:
Projekt doprinosi usklađivanju poslovnih i privatnih obveza te većoj zapošljivosti roditelja, posebice majki. Uvođenjem novih produljenih programa te zapošljavanjem odgojitelja i stručnog osoblja i razvojem novih posebnih programa, unaprijediti će se sustav predškolskog odgoja i obrazovanja, inkluzija djece s teškoćama u razvoju, potaknuti rad s darovitom djecom, a sam sadržaj i trajanje predškolskih programa prilagoditi realnim potrebama suvremenih obitelji u gradu Splitu.

Cilj projekta je doprinos usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji s djecom rane i predškolske dobi kroz osiguravanje usluge produljenog boravka i razvoja novih posebnih programa u DV Cvit Mediterana. Planirano je unaprijediti i proširiti usluge ustanove uvođenjem 11 novih skupina produljenog boravka u 8 objekata ustanove, što podrazumijeva zapošljavanje 11 odgojiteljica na pola radnog vremena. Da bi se što kvalitetnije osigurala inkluzija djece s teškoćama u razvoju zaposliti će se još 17 odgojitelja na pola radnog vremena. Edukacijama će biti ojačani stručni kapaciteti što će rezultirati stjecanjem uvjeta za uvođenje novih posebnih programa. Dodatno je planirana nabava dostavnog vozila i različite opreme.

Kontakt: up.02.2.2.16.0095.dvcm@gmail.com

 

 

Sadržaj ove web stranice isključivo je odgovornost ustanove Grad Split, Dječji vrtić Cvit Mediterana

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost ustanove Grad Split, Dječji vrtić Cvit Mediterana

Ugovori o sufinanciranju iz EU socijalnog fonda za više od 75 vrtića

Objavljeno: 23. prosinca 2021.

Autor: Vijesti u 11/HRT/IMS/D.D.

Predstavnicima više od 75 vrtića u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečano su uručeni ugovori o sufinanciranju iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”. Na raspolaganju im je više od 177 milijuna kuna za programe ranog i predškolskog obrazovanja, a mogu ih iskoristiti do rujna 2023.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom uručivanju 75 ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”.

Uz predsjednika Vlade bio je ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Aktivnosti ovog Poziva, u koji su usmjerena sredstva ukupne vrijednosti 300 milijuna kuna, doprinijet će unaprjeđenju usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te time unaprijediti položaj brojnih obitelji u Hrvatskoj.

Cijelu vijest pročitajte na: vijesti.hrt.hr

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda